S&T България участва в 23-тото издание на Националния конгрес по ултразвук в медицината

14.09.2020 | Bulgaria

S&T България, в качеството си на оторизиран дистрибутор на PHILIPS за България, за поредна година подкрепи Националния конгрес по ултразвук в медицината, проведен под егидата на Българската асоциация по ултразвук в медицината на 10-12 септември 2020 г.


Това е най-големият мултидисциплинарен медицински конгрес в страната и се състои от две части – Училище по ултразвук и същинска част на конгрес с научни сесии. Програмата включва кардиология, ангиология, пулмология, нефрология, ендокринология, гастроентерология, COVID-19, педиатрия и множество сателитни симпозиуми.

На 23-то си издание, повече от 450 водещи специалисти в областта на ултразвуковата диагностика се срещнаха онлайн, за да подобрят своите умения и да обменят знания и опит.

Като част от конгреса, S&T проведе симпозиум с двама специални гост-лектори. Благодарим на доц. д-р Яна Симова, която говори на тема „Point of Care белодробен ултразвук за оценка на белодробен застой “ и на доц. д-р Росен Петков за презентацията „Многоорганен ултразвук в диагностиката на белодробна тромбемболия“.