S&Т България достави дихателни апарати за терапия на пациенти с усложнения, причинени от COVID-19

04.06.2020 | Bulgaria

Така необходимата техника е получена като дарение във водещи български болници, поели основно лечението на пациенти с коронавирус.





В качеството си на оторизиран дистрибутор на PHILIPS HEALTHCARE за България, S&T направи доставка на произведените в САЩ ново поколение вентилатори Trilogy Evo, подпомагащи пациентите, които имат проблеми с дишането.

В тази статия посочваме основните характеристики на апаратите, правещи ги важен инструмент в борбата с COVID-19. За нуждите на медицинските специалисти PHILIPS предоставят на своя сайт обучителни ресурси с техническа и научна информация, както и наръчници за ползване https://www.usa.philips.com/healthcare/product/HCDS2110X11B/trilogy-evo-portable-hospital-to-home-ventilator/documentation.

Дихателните апарати са пригодени за използване в динамична среда. С разширена функционалност, Trilogy Evo предлага функции за лечение на хронични и критични пациенти в динамични условия. Проектиран е с висока издръжливост, която може го предпази от повреди по време на медицински транспорт.

Важно условие за надеждност е дългият живот на батерията. Вентилаторно зависимите пациенти се поддържат чрез апарати с вътрешни и подвижни батерии, вече с 15-часов живот на батерията. В сравнение с 6-часовата батерия на Trilogy 100, Trilogy Evo дава на пациентите ново ниво на свобода и мобилност. В състояние е да бъде монтиран на подвижна стойка, инвалидна количка или болнично легло.

Апаратите отговарят на променящите се нужди на пациентите. Trilogy Evo осигурява неинвазивна и инвазивна поддръжка на вентилатора с добавена чувствителност за широк кръг възрастни пациенти и пациенти на детска възраст. Режимите за обема и налягането, AVAPS-AE, SpO2 и EtCO2 наблюдение и алармите на всеки параметър позволяват адаптивни грижи. Гъвкавостта на схемите дава възможност за използването им при широк кръг пациенти.

Осигурен е лесен достъп до данните. Trilogy Evo използва Bluetooth, за да изпраща данни за пациента и устройството чрез облачния инструмент Care Orchestrator. Това решение е предназначено да обедини ресурсите - технологиите, хората и информацията, което е от съществено значение за управлението на пациентите с дихателни промени. С Care Orchestrator се създават персонализирани здравни правила въз основа на най-добрите практики и доказани процеси.

Trilogy Evo е проектиран с интуитивна навигация и бързо настройване на предписанията на лекаря. Новите функции могат да опростят ежедневната употреба за полагащите грижи и пациентите, включително 8-инчов сензорен екран, който използва удобни за пациента дисплеи за лесна поддръжка и промяна на настройките. Той предлага нови екранни указания за помощ и аларма и удобни за потребителя универсални имена за повечето режими на вентилация.

Най-новото устройство Trilogy е направено така, че да е удобно за потребителя, без да се компрометират усъвършенстваните функции на иновативната технология на останалите апарати от фамилията Trilogy. SpO2, EtCO2 и усъвършенстваните възможности за мониторинг на дихателната механика са проектирани за оптимизирате терапията на пациентите.

Доказаните иновации са предназначени за лечение на различните нужди на дихателната недостатъчност. AVAPS автоматично настройва опората на вентилатора, за да достигне желания обем на приливите, докато Auto EPAP активно се настройва на най-ниското ефективно налягане, за да управлява горния дихателен път. Автоматичната скорост на обратна връзка забавя дъха на машината, докато пациентът ви издиша, за да подобри неговия комфорт.

Digital Auto-Trak осигурява автоматизиран алгоритъм за задействане на дишането, който се приспособява към естествените модели на дишане на пациента. Той подпомага вентилатора за синхронизиране и комфорт на пациента без ръчни настройки.

Поддръжката и обслужването на Trilogy Evo включват 24-часов клиничен съпорт и образователни ресурси. Trilogy Evo се нуждае от превантивна поддръжка веднъж на всеки четири години и минимално оборудване за калибриране.