S&T България участва като Генерален спонсор в XXIV Национален конгрес по ултразвук в медицината

20.09.2021 | Bulgaria

B качеството си на оторизиран дистрибутор на Philips Healthcare за България, S&T България участва като Генерален спонсор, с изложбен щанд и научно време в програмата на XXIV Национален конгрес по ултразвук в медицината, който се проведе в периода 16-18 септември 2021 г. в гр. Пловдив.

По време на конгреса водещи специалисти и млади лекари демонстрираха познания, опит и новости в диагностичния и терапевтичен ултразвук от различни области на медицината. През втория конгресен ден проф. Милена Станева беше лектор в рамките на Клиничния симпозиум на S&T България. 

Ултразвукови апарати на Philips, включващи най-новите технологии в ултразвуковите изображения, бяха представени на щанда на S&T. Нашата гама от ултразвукови машини обхваща широк спектър от клинични сегменти, включително решения, предназначени за по -добро изобразяване на сърдечно-съдовата система, подобрена акушерска и гинекологична ехография и осигуреност на лесно достъпни спешни и критични грижи.

По традиция се проведе и Училище по ултразвук, предназначено за широк кръг лекари и представящо фундаментални и актуални концепции от клиничната ехография.

През 2021 г. се отбелязват 30 години от учредяването на Българската Асоциация по Ултразвук в Медицината.